Roladki z tortilli ze szpinakiem, fetą, i papryką

Roladki z tortilli
Roladki z tortilli to świetny pomysł na zdrową i szybką przekąskę na imprezę. Zobacz jak zrobić tortille ze szpinakiem i fetą! pinit

Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką przekąskę. Idealnie sprawdzą się na imprezach okolicznościowych czy domówkach. Dzisiaj przygotujemy roladki z tortilli ze szpinakiem, fetą, i papryką. Dodatkowo użyjemy trochę żółtego sera oraz oliwek, które podkręcą smak naszych przekąsek. Gotowi? No to zaczynamy!

Sprawdź inne artykuły:

Roladki z tortilli ze szpinakiem, fetą, i papryką

Trudność: Początkujący Czas Przygotowania 20 min Czas oczekiwania 1 godzina Czas całkowity 1 godzina 20 minut
Porcje: 8

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotowanie

    Przygotowania rozpoczynamy od odsączenie papryki z zalewy. Najlepiej zrobić to przy pomocy ręcznika papierowego. Paprykę kładziemy na kilka zwiniętych listków, a następnie przykrywamy kolejną warstwą i dociskamy, aby odsączyć nadmiar płynu. Całość powtarzamy, aż papryka będzie sucha - w innym wypadku z roladek zrobi się breja.

    Teraz przygotowujemy ser. Fetę kruszymy i wrzucamy do miski. Następnie dodajemy do środka posiekane oliwki oraz starty ser cheddar. Całość mieszamy, aż składniki dobrze się połączą.

    Czas na formowanie roladek. Na tortilli rozsmarowujemy cienką warstwę farszu serowego. Następnie rozkładamy po całości garść szpinaku i kilka kawałków papryki. Teraz zawijamy tortille dość mocno, aby była zwarta i się nie rozklejała. Tak przygotowane wrapy zawijamy w folie spożywczą i chowamy do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie wyciągamy tortille i kroimy je w roladki o wielkości około 2cm.

    Roladki z tortilli to świetny pomysł na zdrową i szybką przekąskę na imprezę. Zobacz jak zrobić tortille ze szpinakiem i fetą!

Notatka

Tortilla ze szpinakiem i fetą to zdrowa i szybka przekąska na każdą imprezę. Dodatkowo w łatwy sposób możemy przygotować dużą ilość, dzięki czemu w prosty sposób można przygotować przystawki dla wszystkich gości.

Przepisów na roladki z tortilli jest wiele. Ciekawym pomysłem może być użycie łososia zamiast papryki. Pieczony filet świetnie wkomponuje się w to danie, łącząc się z pozostałymi składnikami.

Warto pamiętać także o odpowiednim przechowywaniu tortilli przed pokrojeniem. Dzięki temu że tortilla będzie w lodówce, to składniki dobrze się połączą, przez co roladki nie będą się rozwijać.

Słowa kluczowe: Roladki z tortilli

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *